Nástroje pro usnadnění přístupu

Tercie na skok v Praze

Tercie na skok v Praze

(Od Sáry Brodácké a Anny Lisoňové) Dne 15. dubna se naše třída 3. A vydala na dlouho očekávaný výlet. V 7 hodin ráno jsme vyrazili Slovenskou strelou z Břeclavi do Prahy. Z Hlavního nádraží jsme se metrem přesunuli na Malou Stranu, odkud jsme po starých zámeckých schodech vyšli na Pražský hrad. Pak se naše třída rozdělila do skupin, každá z nich měla za úkol připravit krátké prezentace o historických památkách, kolem kterých jsme prošli (např. o chrámu sv. Víta, kostelu sv. Mikuláše nebo Karlově mostu).
Potom už jsme vyrazili do Národního muzea, kam jsme se těšili ze všeho nejvíc. V muzeu jsme strávili dvě hodiny. Během té první si každý sám mohl prohlédnout expozice, které ho nejvíc lákaly, následně nás čekala přednáška o pantheonu. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí o našich významných osobnostech, jako byl Alois Jirásek nebo T. G. Masaryk, a také o vzniku a historii samotného muzea.
Nakonec jsme měli hodinový rozchod na Václavském náměstí. Zpátky jsme jeli zase Slovenskou strelou, která dorazila kolem 9. hodiny večer do Břeclavi. Celodenní výlet jsme si všichni užili, i když nám počasí příliš nepřálo.

Jihomoravsky kraj