Nástroje pro usnadnění přístupu

Polyfonia v Německu

Polyfonia v Německu

(Od Štěpána Dobeše, 6.A) Polyfonia navštívila od 10. až 15. března své přátele z německého Northeimu. Pěvecký sbor Ars Musica Vocalis a kapela Corvi Jazzband do Břeclavi přijely v prosinci minulého roku, aby s Polyfonií zpívaly na vánočním galakoncertu. V rámci zachování nově utvořených přátelství o pár měsíců později navštívili Němce právě naši zpěváci.
Vrcholem byly dva celovečerní koncerty "Musikalische Abende", na kterých zazpívaly oba sbory a vystoupila kapela i místní orchestr. Polyfonia zazpívala své „klasiky“ jako např. chorál Svatý Václave nebo píseň Changes. Oba sbory poté společně předvedly ty písně, co byly součástí programu na galakoncertu v prosinci.
Koncerty se velmi podařily. Studenti bydleli v rodinách a podnikali též nejrůznější výlety. Za zmínku stojí „tradiční” návštěva univerzitního města Göttingenu nebo prohlídka starého dolu v Goslaru, který patří mezi památky UNESCO.
Pro studenty byl celý pobyt navíc příležitostí procvičit si cizí jazyky, neboť museli komunikovat se svou hostitelskou rodinu. Někteří využili i možnosti nahlédnout do vyučování na northeimském gymnáziu, na kterém sbor a kapela působí. Bylo zajímavé poznat jiné způsoby výuky.
Celý zájezd by se tak nepodařil, kdyby nebylo sbormistrů Kristýny Dobešové a Gregora Wunderlicha, a učitelů Martina Bartoše a Lucie Primusové. Nejen zpěváci z Polyfonie jsou jim vděční a těší se na další společné akce!

 

Jihomoravsky kraj