Nástroje pro usnadnění přístupu

Velké úspěchy sboru Polyfonia!

Velké úspěchy sboru Polyfonia!

(od Štěpána Dobeše, 6.A, za sbor Polyfonia) Minulý školní rok se náš školní pěvecký sbor Polyfonia účastnil kvalifikačního kola do soutěže českých sborů mládeže Mezzochori. Z té jsme postoupili do finálového kola. To se konalo až letos v Hradci Králové a soutěžili jsme s dalšími osmi sbory z celé České republiky. Konkurence byla obrovská, neboť se už jednalo právě o finále. Věříme, že jsme kupříkladu vyčnívali od ostatních naším velmi rozmanitým a skvěle provedeným repertoárem písní. Od lidových písniček, které máme prostě v krvi, přes duchovní skladby, až po současnou hudbu s důležitou myšlenkou. Na klavír nás doprovázel Darek Růžička z 5.A.
Nakonec jsme se velmi úspěšně umístili ve zlatém pásmu a stali se tak jedním z nejlepších sborů mládeže v Česku! Těší nás, že tak můžeme reprezentovat nejen naše gymnázium, ale i celé město Břeclav.
Jsme velmi vděční všem přátelům, učitelům a rodinám za velkou podporu a trpělivost. Opravdu jde poznat, že na naší práci záleží. Nejvíce ale děkujeme paní sbormistryni Kristýně Dobešové a panu učiteli Martinu Bartošovi, bez kterých by náš sbor nebyl zdaleka na takové úrovni, jako momentálně je.

Jihomoravsky kraj