Nástroje pro usnadnění přístupu

Vídeňská exkurze

Vídeňská exkurze

(Od Jany Čapkové, 7. A) Jako každý rok jsme se my, studenti třetího ročníku, vypravili objevovat krásy naší sousední země, a to přímo do jejího hlavního města – do Vídně.


Po brzkém vstávání a příjezdu do centra města jsme po skupinkách vyrazili na „Stadtrallye“, během níž jsme trochu netradičně poznávali Vídeň na vlastní pěst. Při plnění úkolů jsme se zamysleli i nad otázkami, které by nás jen tak nenapadly. Naše kroky vedly od Belvederu přes Naschmarkt a Karlsplatz až k Maria-Theresien Platz.
Odtud jsme zahájili náš druhý okruh, tentokrát po těch nejznámějších památkách (jako je Hofburg, Stefansdom, Haas Haus a mnohem víc), doplněný výkladem našich spolužáků – v němčině nebo francouzštině, abychom se i něčemu novému přiučili.
Poté už jsme dostali jen dva úkoly – navštívit muzeum dle našeho výběru a užít si čas v tomto krásném městě. Většina zdejších muzeí má do 19 let vstup zdarma a byla by velká škoda této možnosti nevyužít. Nabídka byla opravdu velmi široká, a tak si všichni přišli na své.
Nakonec jsme se naposledy pokochali sochou Marie Terezie a unavení se vydali na cestu domů. Celý výlet jsme si moc užili a jak jsme se někteří shodli, rádi bychom Vídeň navštívili brzy znovu.

 

Jihomoravsky kraj