Nástroje pro usnadnění přístupu

Arvéd na gymnáziu

Arvéd na gymnáziu

(Od Boženy Uhrové) V sobotu večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Cenu pro nejlepšího herce si vysloužil Michal Kern za svůj výkon v hypnotickém filmu Arvéd.

Tento snímek s dvanácti nominacemi nakonec zabodoval také v kategoriích pro nejlepší scénář (Jan Poláček, Vojtěch Mašek) a nejlepší hudbu.
Ve středu 20. září 2023 odpoledne si Michal Kern povídal se studenty břeclavského gymnázia nejen o filmu Arvéd. Tento velmi složitý film zhlédli studenti 2.C, 2.D a 6.A v rámci výuky estetické výchovy a připravili si množství zajímavých dotazů. I přes závažnost námětu se besedovalo v přátelské atmosféře. K tomu přispěl i fakt, že Michal znal prostředí ze svých studentských let.
Filmový debut přinesl Michalovi významné ocenění, přesto se cítí být hercem divadelním. O přípravě na nové divadelní role hovořil s velkým nadšením. Pro studenty to byla sympatická pozvánka do divadla. Všichni jsme nakonec Michalovi poděkovali za příjemné odpoledne a popřáli mu mnoho krásných rolí.

Jihomoravsky kraj